Droomritme methode

Met de Droomritme methode voeren we stapsgewijs aanpassingen door in de bedtijdroutine, slaapjes overdag en het nachtritme. En dat allemaal zonder te huilen. Als gecertificeerd slaapcoach help ik je hierbij!

Wat doet een slaapcoach?

Naast slaapgedrag, kijken we naar de ontwikkeling van je kindje, de groei, zijn voeding, hechting en uiteraard luister ik ook naar jullie wensen. Al deze zaken vertaal ik naar praktisch en compleet stappenplan op maat, die jullie vervolgens onder mijn begeleiding toepassen op jullie kindje. Er wordt dus naar meer dan alleen het slapen gekeken (holistisch) om in de basis aan een blije en uitgeruste baby te werken. Dat zorgt ervoor dat er echte rust komt.

De Droomritme methode is geen ouderwetse ‘laat maar huilen-slaaptraining’. Responsiviteit, hechting en de biologische ritmes van jouw kindje staan voorop. Er wordt dus gewerkt met slaapvorming en slaapeducatie.

Fysieke, slaaptechnische en softe factoren

Met de Droomritme methode kijken we naar verschillende factoren. Al deze factoren zijn met elkaar verbonden en hebben samen effect op het (niet) slapen van jullie kindje, dat is onze holistische visie. We beginnen eerst met de fysieke factoren, want een kindje met pijn en ongemak gaat niet zomaar beter slapen natuurlijk. Denk hierbij aan reflux (overmatig spugen), veel huilen en onrustig zijn tijdens het voeden.

De slaaptechnische factoren bestaan uit timing en slaapassociaties. Per leeftijd is er een ritme met wakkertijden, volledig ingeregeld via de biologische klok van die kleintjes. Door bepaalde ritmes aan te gaan die geschikt zijn voor jouw kindje, kan er regelmaat en rust komen in het slaappatroon.

Bij de Droomritme methode gaat het erom dat het kindje beter gaat slapen, zonder te laten huilen. Het is een liefdevolle aanpak. Door jouw warmte en reacties voelt je kindje zich veilig en kan zo beter in slaap vallen. Bovendien komt er zo een betere hechting én minder stress. Dit zijn softe factoren waar we rekening mee houden.

Is een slaapcoach iets voor mij en mijn kindje?

Ik begrijp dat het misschien lastig is om te bepalen of ik jou en je kindje kan helpen als slaapcoach en of de Droomritme methode iets voor jouw gezin is. Kan jij op een of meer van onderstaande vragen ‘ja’ antwoorden? Dan kan begeleiding van een slaapcoach een uitkomst zijn voor jou. Door middel van een holistische aanpak ontvangt jouw gezin een slaapplan op maat. Met een slaapplan op maat kunnen we ervoor zorgen dat jouw kindje weer zal slapen.  

  • Valt jouw baby alleen in slaap als hij gevoed, vastgehouden of gewiegd wordt?
  • Kost het je veel tijd om je kind in slaap te krijgen?
  • Wordt jouw baby vaak ’s nachts wakker en valt hij zelf niet meer in slaap? 
  • Wordt je kind elke dag heel vroeg wakker?
  • Is jouw baby erg moe, maar kan hij niet slapen?
  • Lukt het je kindje niet om te genieten van lange slaapjes overdag?
  • Heeft jouw baby last van fysieke onrust, zoals reflux?
  • Heb je het gevoel dat je alles al hebt geprobeerd en niks werkt?
  • Ben je uitgeput, voel je je machteloos en wil je dat er nu iets verandert?

Een aantal keer ‘ja’ kunnen antwoorden? Neem dan vrijblijvend contact met mij op om erachter te komen wat ik voor jou kan betekenen.

> Ontdek alle slaaptrajecten