Slaapcoaching in lockdown? Zo gaat dat!

We zitten nog even thuis met zijn allen, ons leven staat even stil… maar het leven met een baby, dreumes of peuter gaat natuurlijk gewoon door; met of zonder slaap! Liever mét slaap natuurlijk, dus als je kleintje echt niet wil slapen, dan kom ik je graag helpen om je kindje liefdevol te begeleiden naar dromenland. Juist nu in deze coronatijd! Maar hoe werkt dat dan?

Droomritme coaching op afstand

Droomritmecoaches, zoals ik, werkten ook voor de lockdown al veel op afstand. De intake doe ik per mail, waarna we via videobellen alles kunnen doorspreken. Ook coaching kan via videobellen. Handig toch? Op deze manier kan ik op een makkelijke en laagdrempelige manier ouders en kleine ukjes begeleiden. Een huisbezoek is natuurlijk mogelijk, maar zeker niet noodzakelijk. Eigenlijk verandert er voor ons dus niet zo veel.

Handige doe-het-zelf tips

Het is best pittig om de hele dag thuis te zijn met die kleintjes en ook nog werk te moeten verzetten.  Aan de andere kant, kan het juist nu ook een GOED MOMENT zijn om aan het slapen te werken. Wat kan je zelf doen?

  • Volg de wakkertijden. Hiermee speel je in op de natuurlijke ritmes en dit maakt dat je kindje altijd op de juiste timing gaat slapen (geeft minder gedoe). Wakkertijden zijn de maximale tijden dat je kleintje steeds wakker kan zijn gedurende de dag. Wil je weten welke wakkertijden ik hanteer voor de leeftijd van jouw kindje? Stuur me dan een berichtje 😊
  • Zorg voor structuur en regelmaat in de dag. Ga regelmatig even naar buiten voor die frisse neus. Uiteraard kan je dit prima combineren met een slaapje van jouw kindje (wandelwagen of draagzak). Structuur geeft je kind houvast en vertrouwen, wat weer nodig is om lekker in slaap te kunnen vallen.
  • Maak een dagindeling met je partner en wissel de zorg voor je kindje af. Is het jouw beurt? Laat je werk dan ook echt even liggen en geef het ritme van je kindje voorrang. Gebruik de tijd dat je niet hoeft te zorgen dan ook effectief voor iets anders (werk of huishouden). Dat geeft jullie beide lucht. Heb je geen partner? Durf dan ook hulp te vragen. Heb je familie, vrienden of een buurvrouw die je kleintje even in de gaten kunnen houden terwijl jij werkt? En maak je situatie op je werk ook bespreekbaar.
  • De extra tijd met papa en mama kan je kleintje ook zeker goed doen, dus geef elkaar wat extra knuffels.

Wees realistisch en flexibel. Lukt het allemaal niet met slapen? Dan is het ook prima en probeer je het morgen opnieuw. Leg de lat niet te hoog voor jezelf.

Wil je nu echt doorpakken op het slapen en lukt het jullie zelf niet? Dan help ik jullie graag. Meer weten? Neem contact met mij op!

Zet hem op lieve ouders! You can do it.